Укр Рус

Сото айам з куркою

ІНГРЕДІЄНТИ:

• 900 г філе курки

• 2 л води

• 3 шт. (3 палички) трави лемон-грас (лимонник)

• 0,5 пучка молодих стручків квасолі

• 1,5 ч.л. солі або 5 ст.л. соєвого соусу 

• 0,5 ч.л. білого меленого перцю

• 1 ст.л. цукру

• 8 листів лайма

• 2 ст. л. рослинної олії

• 5 горіхів пекан

• велика щіпка куркуми

• 4 цибулини шалот

• 6 зубчиків часнику

• 2 см кореня імбиру

• 50 г рисової вермішелі ТМ Екона або TM Hokkaido Club, попередньо розмоченої в теплій воді

• 2 палички селери

• 3 зварених  яйця в круту

• 1 невеликий пучок зеленої цибулі

• 100 г капусти

• 1 лайм

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Підготуйте заправку: обсмажте в гарячому маслі імбир, куркуму, цибулю шалот, часник, горіхи. Всі інгредієнти додайте в блендер, подрібніть до стану пасти.

2. Курку відварити до готовності з додаванням лайма і імбиру.

3. Розігрійте масло на сковороді. Додайте імбирно-горіхову суміш і злегка обсмажте, щоб спеції дали аромат. Потім додайте суміш у каструлю з куркою разом з білим перцем і цукром.

4. Вийміть курку з каструлі і обсмажте в гарячому маслі. Обсмажену курку дрібно наріжте.

5. Дрібно наріжте селеру, зелену цибулю, цибулю шалот, капусту.

6. Цибулю шалот обсмажте на пательні.

7. Лайм поріжте на шматочки. У тарілку покладіть вермішель, курку, селеру, капусту, зелену цибулю, половинку яйця. Додати гарячий бульйон. Зверху посипте блюдо смаженою цибулею. Прикрасьте шматочком лайма.

Все готово!