Сото айам з куркою
ІНГРЕДІЄНТИ:
• 900 г філе курки
• 2 л води
• 3 шт. (3 палички) трави лемон-грас (лимонник)
• 0,5 пучка молодих стручків квасолі
• 1,5 ч.л. солі або 5 ст.л. соєвого соусу
• 0,5 ч.л. білого меленого перцю
• 1 ст.л. цукру
• 8 листів лайма
• 2 ст. л. рослинної олії
• 5 горіхів пекан
• велика щіпка куркуми
• 4 цибулини шалот
• 6 зубчиків часнику
• 2 см кореня імбиру
• 50 г рисової вермішелі ТМ Екона або TM Hokkaido Club, попередньо розмоченої в теплій воді
• 2 палички селери
• 3 зварених яйця в круту
• 1 невеликий пучок зеленої цибулі
• 100 г капусти
• 1 лайм
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Підготуйте заправку: обсмажте в гарячому маслі імбир, куркуму, цибулю шалот, часник, горіхи. Всі інгредієнти додайте в блендер, подрібніть до стану пасти.
2. Курку відварити до готовності з додаванням лайма і імбиру.
3. Розігрійте масло на сковороді. Додайте імбирно-горіхову суміш і злегка обсмажте, щоб спеції дали аромат. Потім додайте суміш у каструлю з куркою разом з білим перцем і цукром.
4. Вийміть курку з каструлі і обсмажте в гарячому маслі. Обсмажену курку дрібно наріжте.
5. Дрібно наріжте селеру, зелену цибулю, цибулю шалот, капусту.
6. Цибулю шалот обсмажте на пательні.
7. Лайм поріжте на шматочки. У тарілку покладіть вермішель, курку, селеру, капусту, зелену цибулю, половинку яйця. Додати гарячий бульйон. Зверху посипте блюдо смаженою цибулею. Прикрасьте шматочком лайма.
Все готово!