Рисова вермішель з мідіями
Інгредієнти на 2 порції:
• 200 мл кокосового молока
• 1 ст.л. соєвого соусу "До морепродуктів" TM Izobiliti
• 100 г рисової вермішелі ТМ Екона або TM Hokkaido Club
• 2 по 100 г чищених морожених мідій
• 150 мл сухого білого вина
• ½ цибулини дрібною соломкою
• 2 зубчики часнику дрібно нарізаних
• 1 ст.л. імбиру, натертого на дрібну тертку
• 1 ч.л. білий мелений перець
• петрушка - за смаком
Спосіб приготування:
1. Перед тим, як почати готувати, необхідно залити рисову вермішель гарячою водою і настоювати, поки вона не стане прозорою, гнучкою і м'якою. Відкинути і нарізати її кухонними ножицями на шматочки приблизно по 7 см завдовжки, щоб було зручніше їсти готову страву.
2. У глибокій сковороді обсмажити в олії цибулю, часник і імбир.
3. Додати мідії і вино, і варити під кришкою 5 хвилин. Додати кокосове молоко і соєвий соус, спробувати і додати ще солі, в разі потреби.
4. Потім додати вермішель, попередньо замочену в гарячій воді. Коли рідина в сковороді закипить, прибрати з вогню, посипати петрушкою і білим перцем. Перемішати, накрити кришкою і дати настоятися ще 5-10 хвилин.
Смачного!