Укр Рус

Спрінг-роли з креветками і рисовою вермішеллю

Інгредієнти:

Рисовий папір TM Hokkaido Club - 10 листів

Креветки - 15 - 20 шт.

Салат листя - 10 листів

Рисова вермішель TM Hokkaido Club - 150 г

Морква - 2 шт.

Червонокачанна капуста - 50 г

Паростки пшениці або люцерни - 50 г

Кінза - 25 г

М'ята - за смаком

Соус Теріякі TM Hokkaido Club - 5 ст.л.

Соус Бальзамік TM Hokkaido Club - 5 ст.л.

Приготування:

1. Якщо ви використовуєте сирі креветки - відваріть їх в киплячій воді 1-2 хвилини. Якщо ви використовуєте заморожені креветки - не варто їх варити, дайте їм відтанути або розморозити в мікрохвильовій печі. Готові креветки очистіть і розріжте вздовж на дві частини.

2. Рисову вермішель викладіть в миску, залийте гарячою водою і залиште на 5-6 хвилин. Промийте холодною водою і відкладіть в сторону.

3. Наріжте моркву і капусту соломкою. Підготуйте капусту і зелень.

4. Налийте теплу воду в велику тарілку або миску. Опустіть один лист рисового паперу в воду на кілька секунд, щоб він став м'яким. Покладіть лист на тарілку або обробну дошку.

5. Викладіть на край листа трохи овочів, зелені і рисової вермішелі. Зробіть один оборот і покладіть кілька половинок креветок. Продовжуйте згортати рол, в процесі ущільнюючи його.     Скрутіть рол до половини листа, потім складіть бічні сторони всередину і закрутіть до кінця.

6. Той же процес виконайте з рештою листами рисового паперу.

7. Подавайте роли цілими або розрізаними навпіл з соусами Теріякі, Базьзамік, або іншими на ваш смак.

  Смачного!