Укр Рус

Макі з авокадо

Для рецепта суші на 3-4 роли вам буде потрібно:

 рис суші - 200г

 вода - 450мл

для соусу:

 рисовий оцет - 120 мл

 цукор - 5.5 ст.л.

 сіль - 1.5 ст.л

 норі - 5 см шириною 8 шт

для начинки:

 авокадо - 2 шт.

Приготування:

1. Відваріть рис, заправте його заправкою і дайте остигнути 20 хвилин. (Покроковий рецепт приготування рису шукайте в розділі РЕЦЕПТИ "Рис та соєві страви" на нашому сайті).

2. Авокадо розрізати уздовж, видалити кісточку, очистити. Кожну половинку розрізати уздовж на 3-4 пластини, а потім нарізати на тонкі брусочки.

3. На бамбуковий килимок для суші покласти лист норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільним верхній край (приблизно 3 см).

   Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у воді.

4. Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 3 - 4 см, укласти впоперек брусочки авокадо.

5. Підніміть нижній край килимка, починайте скручувати лист норі. Робиться це дуже легко і просто так як норі скручується під власною вагою.

6. Одержаний рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб маки суші вийшли більш щільними. Змочити ніж водою і нарізати їх (товщина близько 1-1.5 см).

    Маки суші з авокадо готові!