Макі з авокадо
Для рецепта суші на 3-4 роли вам буде потрібно:
рис суші - 200г
вода - 450мл
для соусу:
рисовий оцет - 120 мл
цукор - 5.5 ст.л.
сіль - 1.5 ст.л
норі - 5 см шириною 8 шт
для начинки:
авокадо - 2 шт.
Приготування:
1. Відваріть рис, заправте його заправкою і дайте остигнути 20 хвилин. (Покроковий рецепт приготування рису шукайте в розділі РЕЦЕПТИ "Рис та соєві страви" на нашому сайті).
2. Авокадо розрізати уздовж, видалити кісточку, очистити. Кожну половинку розрізати уздовж на 3-4 пластини, а потім нарізати на тонкі брусочки.
3. На бамбуковий килимок для суші покласти лист норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільним верхній край (приблизно 3 см).
Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у воді.
4. Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 3 - 4 см, укласти впоперек брусочки авокадо.
5. Підніміть нижній край килимка, починайте скручувати лист норі. Робиться це дуже легко і просто так як норі скручується під власною вагою.
6. Одержаний рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб маки суші вийшли більш щільними. Змочити ніж водою і нарізати їх (товщина близько 1-1.5 см).
Маки суші з авокадо готові!