Макі з креветкою
Інгредієнти:
Рис суші TM Hokkaido Club - 40г
вода - 60 мл
рисовий оцет TM Hokkaido Club - 20 мл
цукор - 0,5 ст.л.
сіль - 0.5 ст.л
норі половинки TM Hokkaido Club - 1 шт
для начинки:
креветки варені - 3-4 шт
Приготування:
1. Підготувати зварений і заправлений рис для суші. (Спосіб його приготування ви знайдете в розділі РЕЦЕПТИ "Рис і соєві продукти").
2. Креветку зварити - 2 хвилини. Коли охолоне, - почастити і нарізати.
3. На бамбуковий килимок для суші покласти лист норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільним верхній край (приблизно 3 см).
Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у воді.
4. Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 3-4 см, укласти поперек креветки.
Одержаний рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб макі суші вийшли більш щільними.
5. Змочити ніж у воді і нарізати рол (товщина близько 1-1.5 см).
Маки суші готові!