Укр Рус

Макі з креветкою

Інгредієнти:

 Рис суші TM Hokkaido Club - 40г

 вода - 60 мл

 рисовий оцет TM Hokkaido Club - 20 мл

 цукор - 0,5 ст.л.

 сіль - 0.5 ст.л

 норі половинки TM Hokkaido Club - 1 шт

для начинки:

 креветки варені - 3-4 шт

Приготування:

1. Підготувати зварений і заправлений рис для суші. (Спосіб його приготування ви знайдете в розділі РЕЦЕПТИ "Рис і соєві продукти").

2. Креветку зварити - 2 хвилини. Коли охолоне, - почастити і нарізати.

3. На бамбуковий килимок для суші покласти лист норі. На норі тонким шаром розподілити рис, залишивши вільним верхній край (приблизно 3 см).

   Щоб рис не лип до рук, змочіть їх у  воді.

4. Відступивши від нижнього краю листа норі приблизно 3-4 см, укласти поперек креветки.

  Одержаний рол можна трохи покатати, обернувши в килимок, щоб макі суші вийшли більш щільними.

5. Змочити ніж у воді і нарізати рол (товщина близько 1-1.5 см).

Маки суші готові!