Рол Аляска з лососем
Інгредієнти:
· Рис TM Hokkaido Club - 300 г
· Сир «Філадельфія» - 100 г
· Лосось або сьомга - 250 г
· Огірки - 1 шт
· Авокадо - 1 шт
· Цукор коричневий - 2 ч. л.
· Оцет рисовий TM Hokkaido Club - 2 ч. л.
· Норі TM Hokkaido Club - 3 шт
· Кунжут TM Hokkaido Club - 100 г
· Японський майонез - 40 г
· Васабі готовий TM Hokkaido Club - 30 г
Приготування:
1. Огірок нарізати скибочками, попередньо знявши шкірку. З авокадо зняти шкірку, розрізати навпіл, вийняти ложкою серцевину, потім також порізати скибочками.
2. Підсмажити кунжут на сухій пательні і залишити охолоджуватися.
3. Розстелити харчову плівку на макису, покласти половину листа норі.
4. Потім - заздалегідь підготовлений рис розкласти тонким рівним шаром, залишаючи по 1 см норі вильні з кожного краю для склеювання.
5. Перевернути лист з рисом, щоб рис опинився на макісі, покритою плівкою, а лист водоростей - зверху.
Любителі гострого можуть нанести на норі шар васабі.
6. Потім по центру листа норі за допомогою кулінарного мішка видавити смужку сиру «Філадельфія».
7. Зверху сиру по всій довжині розмістити огірок і авокадо, пласт сьомги або лосося.
8. Обережно загорнути рол, надаючи йому квадратну форму, розгорнути макису.
9. Далі обсипати рол кунжутом і знову загорнути в макісу, щоб притиснути кунжут до рису.
10. Розрізати рол на 6 частин, викласти на тарілку. Можна прикрасити ікрою за бажанням.
Смачного!