Укр Рус

Рол Аляска з лососем

Інгредієнти:

· Рис TM Hokkaido Club - 300 г

· Сир «Філадельфія» - 100 г

· Лосось або сьомга - 250 г

· Огірки - 1 шт

· Авокадо - 1 шт

· Цукор коричневий - 2 ч. л.

· Оцет рисовий TM Hokkaido Club - 2 ч. л.

· Норі TM Hokkaido Club - 3 шт

· Кунжут TM Hokkaido Club - 100 г

· Японський майонез - 40 г

· Васабі готовий TM Hokkaido Club - 30 г

Приготування:

1. Огірок нарізати скибочками, попередньо знявши шкірку. З авокадо зняти шкірку, розрізати навпіл, вийняти ложкою серцевину, потім також порізати скибочками.

2. Підсмажити кунжут на сухій пательні і залишити охолоджуватися.

3. Розстелити харчову плівку на макису, покласти половину листа норі.

4. Потім - заздалегідь підготовлений рис розкласти тонким рівним шаром, залишаючи по 1 см норі вильні з кожного краю для склеювання.

5. Перевернути лист з рисом, щоб рис опинився на макісі, покритою плівкою, а лист водоростей - зверху.

   Любителі гострого можуть нанести на норі шар васабі.

6. Потім по центру листа норі за допомогою кулінарного мішка видавити смужку сиру «Філадельфія».

7. Зверху сиру по всій довжині розмістити огірок і авокадо, пласт сьомги або лосося.

8. Обережно загорнути рол, надаючи йому квадратну форму, розгорнути макису.

9. Далі обсипати рол кунжутом і знову загорнути в макісу, щоб притиснути кунжут до рису.

10. Розрізати рол на 6 частин, викласти на тарілку. Можна прикрасити ікрою за бажанням.

Смачного!