Укр Рус

Рибний паровий рулет з норі

ІНГРЕДІЄНТИ:

 

філе білої риби                      200-250 г
філе червоної риби                100-150 г
білок яєчний                          2 шт
шпінат (заморожений)       50 г
сіль, перець                           за смаком
сік лимонний                         2-3 ст.л.
листи норі                             1-2 шт

 

 Приготування:

1. Розморозити шпінат і трохи віджати.

2. Розділити яйця на білки і жовтки (жовтки нам не знадобляться).

3. Рибне філе білого кольору подрібнити в блендері, додати 2/3 білка, сіль, перець, лимонний сік за смаком і добре перемішати, або подрібнити ще блендером.

    Отриману масу розділити на 2 частини і в одну додати шпінат. Добре перемішати.

4. Подрібнити окремо філе червоної риби, додати білок, сіль, перець, лимонний сік. Перемішати.

5. Розстеляємо харчову плівку. На неї викладаємо спочатку червону масу, розрівнюючи її по всьому листі норі.

     Далі розрівнюємо зелену масу. А в середину викладаємо білу.

6. За допомогою плівки звертаємо рулет. Перекладаємо його на фольгу і звертаємо щільну "цукерку".

7. Готуємо на пару 20 - 30 хв.

8. Даємо охолонути до кімнатної температури, і не розгортаючи фольги, прибираємо в холодильник на 10-12 годин.

9. Потім 1 лист або 2 листа трохи змочуємо водою і загортаємо в нього остиглий рулет, без фольги!

10. Нарізаємо і подаємо з соєвим соусом, салатом і т.п.