Укр Рус

Темакі - суші з лососем

ІНГРЕДІЄНТИ:

· 1 упаковка норі (10 листів)

· 150 г слабосоленого або копченого лосося одним шматком

· 10 варених великих креветок

· 2 авокадо

· 2-3 середніх огірка

· 8-10 пір'їв зеленої цибулі

· Васабі «Класичний»

· Маринований імбир

·  соєвий соус

Для рису:

Рецепт:

Підготуйте рис, зачекайте пока він охолоне.

Наріжте рибу брусочками (як крабові палички). Креветки розріжте навпіл по всій довжині. Авокадо очистіть, видаліть кісточку, наріжте м'якоть довгими скибками. Огірки очистіть і наріжте брусочками, видаливши ложкою насіння. Такої же довжини наріжте пір'я зеленої цибулі.

Розріжте листи норі навпіл.

Покладіть перед собою лист норі блискучою стороною вниз, широкою стороною до себе. Візьміть трохи рису і покладіть його на норі справа, розрівняйте тонким шаром. Нанесіть трохи васабі в центр.

Викладіть на рис по діагоналі начинку на свій смак (наприклад, скибочку огірка, шматочок лосося або креветку і зелена цибуля). Загорніть правий верхній кут норі на начинку.

 

Підійміть рол і оберніть вільний кінець норі навколо начинки, надаючи конусоподібну форму. Змочіть край норі водою і притисніть. Викладіть темакі-суші на блюдо. Подавайте із соєвим соусом і маринованим імбиром.