Укр Рус

Тофу-теріякі з соусом Унагі і зеленою цибулею

 

Для приготування вам знадобиться:

- 150 г бурого рису

- 50 мл соєвого соусу TM Hokkaido Club

- 50 мл соусу Унагі TM Hokkaido Club

- 0,5 ч. л. тертого імбиру

- 1 ст. л. меду

- 350 г твердого тофу

- 2 ст. л. рослинного масла

- 4-5 шт пір'їнок зеленої цибулі

- 1 ч. л. обсмаженого кунжуту TM Hokkaido Club

- 1 перець чилі і половина лайма для подачі

Приготування:

1. Рис відварити до готовності, дотримуючись інструкції на упаковці.

2. Соєвий соус, тертий імбир і мед з'єднайте в невеликому сотейнику, додайте 50 мл води. Доведіть до кипіння і випарюйте приблизно 5 хв., Поки соус злегка не загусне.

3. Тофу наріжте скибочками завтовшки 1 см. Змастіть маслом з двох сторін. Смажте на сковороді-гриль до темних смужок, 2 хв. з кожного боку.

4. У цибулі підріжте кінчики пір'їнок, наріжте пір'я шматочками завдовжки 1 см. Перець чилі розрізати вздовж навпіл, видаліть насіння і наріжте поперек на тонкі півкільця.

5. Розкладіть рис в миски, збризніть соусом. Зверху викладіть обсмажений тофу, зелену цибулю, посипте чилі і кунжутом.

6. Полийте соусом Унагі і подавайте до столу.

Ваша страва готова! Смачного!