Різотто зі шпинатом, свіжим тунцем і соусом Унагі
Необхідні інгредієнти для приготування:
· Шпинат - 90 г
· Вершки 33% - 30 мл
· Курячий бульйон - 150 мл
· Оливкова олія - 30 мл
· Вершкове масло - 20 г
· Часникове масло - 1/2 ч.л.
· Рис TM Hokkaido Club "Для суші" - 220 г
· Портвейн або будь-яке червоне вино - 40 мл
· Соус унагі TM Hokkaido Club - 30 мл
· Цукор + перець - по 5 г
· Соєвий соус TM Hokkaido Club - 10 мл
· Тунець - 80 г
· Кріп - 10 г
· Сік лайма - 10 мл
РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Приготування крему зі шпинату: Обсмажте шпинат в оливковій олії, посоліть за смаком. Доведіть до кипіння вершки, додайте шпинат і збийте блендером до стану крему.
2. Приготування соусу Порто: Розтопити цукор в сотейнику, додайте соус унагі, додайте чорного перцю. Випарюйте протягом 5-7 хв.
3. Приготування різотто: Розтопити вершкове масло в сотейнику, додайте промитий рис, сіль, перець за смаком і залийте курячим бульйоном. Доведіть рис до стану аль денте, постійно помішуючи його. Додайте крем із шпинату, перемішайте і готуйте на повільному вогні протягом 5 хв.
4. Тунець наріжте дрібними кубиками, залийте соєвим соусом і соком лайма, посоліть і поперчіть за смаком.
Подавайте різотто на тарілці, з одного боку поливши соусом Порто, з іншого соусом Унагі.
5. Зверху викласти тунець, присипаний кропом. І шматочок часникового масла.
Смачного!