Укр Рус

Кабачки по-корейськи

Для цієї страви вам знадобиться:

- Кабачки молоді 3 шт

- Перець болгарський 0,5 шт

- Помідори 4 шт

- Часник 2 зубчики

- Насіння кунжуту смажене 2 ст. ложки

- Кінза 5-10 гілочок за смаком

- Соєвий соус 1 ст.ложка

- Оцет 9% 1 ст. ложка

- Масло рослинне 3 столові ложки

- Коріандр мелений 1 ч.л.

- Перець червоний гострий мелений 1/3 ч.л.

- Перець чорний мелений - за смаком

- Цукор - 1 ч.л.

- Сіль ½ ч.л.

Молоді кабачки (з тонкою шкіркою) розрізаємо тонкими напівкільцями. Посипаємо сіллю, добре перемішуємо. Ми залишаємо кабачки хвилин на 15, щоб вони віддали сік.

Солодкий перець нарізаємо тонкими смужками.

Кабачки промиваємо від солі, добре їх віджимаємо.

У розігріте масло відправляємо перець і помідори. Прогріваємо хвилини 3 і знімаємо з вогню. Тушкувати і зажарювати овочі не потрібно.

До гарячих овочів в сковороді додаємо всі спеції: червоний гострий перець (в гарячому маслі перець не буде таким гострим, а спеції краще віддадуть свій аромат), коріандр, чорний перець, подрібнений часник (можна натерти на дрібній тертці або видавити через прес), цукор і соєвий соус.

(Часник, гострий перець і оцет додавайте на свій смак.)

Овочеву ароматну заправку викладаємо на кабачки. Додаємо оцет і трохи солі. Додаємо в салат нарізану кінзу, посипаємо смаженим кунжутом і ще раз перемішуємо.

Кабачки по-корейськи можна їсти відразу, але якщо залишити салат в холодильнику хоча б хвилин на 30, він стане ще смачніше.