Укр Рус

Тофу-теріякі із зеленою цибулею

 

Тофу-теріякі із зеленою цибулею - один з варіантів популярної в Японії страви, смаженого соєвого сиру з соусом теріякі. Тофу-теріякі можна подавати практично до всього - овочів, риби, курки, м'яса. З бурим рисом вийде вегетаріанське блюдо, ситне і в той же час легке.

Для приготування вам знадобиться:

- 150 г бурого рису

- 50 мл соєвого соусу TM Hokkaido Club

- 50 мл соусу Унагі TM Hokkaido Club

- 0,5 ч. л. тертого імбиру

- 1 ст. л. меду

- 350 г твердого тофу

- 2 ст. л. рослинної олії

- 1 великий пучок зеленої цибулі

- 1 ч. л. обсмаженого кунжуту TM Hokkaido Club

- 1 перець чилі і половина лайма для подачі

Приготування:

Рис відварити до готовності, дотримуючись інструкції на упаковці. Соєвий соус, тертий імбир і мед з'єднайте в невеликому сотейнику, додайте 50 мл води. Доведіть до кипіння і випарюйте приблизно 5 хв., Поки соус злегка не загусне. Тофу наріжте скибочками завтовшки 1 см. Змастіть маслом з двох сторін. Смажте на сковороді-гриль до темних смужок, 2 хв. з кожного боку.

У цибулі подріжте кінчики пір'їнок, наріжте пір'я шматочками завдовжки 1 см. Перець чилі розрізати вздовж навпіл, видаліть насіння і наріжте поперек на тонкі півкільця.

Розкладіть рис в миски, збризніть соусом. Зверху викладіть обсмажену тофу, зелену цибулю, посипте чилі і кунжутом. Полийте соусом Унагі і подавайте.

 

Ваша страва готова! Смачного!