Укр Рус

Салат з баклажанами і помідорами під соусом Унагі

СКЛАДОВІ

· 300 г баклажанів

· 1 ч. л. солі середнього помолу

· 250 г дрібних помідорів

· Невеликий пучок кінзи

· 30-40 г крохмалю, краще кукурудзяного

· Рослинне масло для фритюру

· 70 г салату Романо

Для заправки салату:

· Сік половини лимона

· 40 г соусу Унагі TM Hokkaido Club

· 2 ст. л. цукру

Для подачі салату:

· 1 ст. л. білого кунжуту TM Hokkaido Club

· 1 ст. л. чорного кунжуту

РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ:

Для салату з баклажанами і помідорами баклажани розрізати навпіл уздовж, кожну половину розрізати ще раз уздовж, а потім нарізати поперек, шматочками шириною близько 2 см.

Баклажани перекласти в миску, посолити і дати постояти 10 хвилин.

Помідори розрізати навпіл, кожну половину нарізати на 4-6 сегментів, в залежності від розміру помідора. Сегменти розрізати впоперек. Таким чином, вийде 8-12 шматочків помідорів.

Листя кінзи зняти з гілочок і крупно нарізати. Відкласти в сторону.

Для приготування баклажанів для салату з помідорами потрібен фритюр. У фритюрниці або в глибокому сотейнику розігріти олію. Нагрівати масло рекомендується на помірному вогні, щоб воно прогрівалося рівномірно. Масло готове до використання, коли досягло температури 180-190 ° С. Для перевірки опустіть в киплячу олію кубик баклажана зі стороною 1 см на 30 сек. Він повинен обсмажитися рівномірно з усіх боків.

Застелити велику плоску тарілку паперовими рушниками або серветками.

Баклажани,  не промиваючи від солі, обваляти в крохмалі. Надлишки крохмалю перед фритюром обов'язково струшуйте!

Утворені шматочки баклажанів в крохмальній паніровці обсмажувати невеликими партіями у фритюрі до золотистого кольору. Краще, якщо шматочки зможуть плавати в маслі, майже не торкаючись.

Перекласти баклажани на підготовлену тарілку. Не забувайте розігрівати масло перед обсмажуванням наступної порції баклажанів.

Для заправки салату з баклажанами і помідорами змішати лимонний сік, соус Унагі і цукор.

Прогріти суміш для приготування салатної заправки, помішуючи, на помірному вогні до повного розчинення цукру. Зняти з вогню, остудити до кімнатної температури.

У просторій мисці змішати баклажани з помідорами і кінзою, полити заправкою, перемішати.

Викласти на тарілку салат романо, зверху викласти баклажани з помідорами. Посипати сумішшю білого і чорного кунжуту. Відразу подавати.